NPF-guiden

Kunskapsbristen kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i kombination med bristande samhällsresurser och samordning gör att många barn och unga med NPF inte får den hjälp de behöver. På Trygg-Hansa försäkrar vi hälften av alla individuellt försäkrade barn och varje dag möter vi föräldrar till barn och unga med NPF - vår förhoppning är att denna sajt, npfguiden, ska kunna hjälpa fler med vägledning och kunskap.

I sociala medier

shadow

Det finns många personer med NPF som använder sociala medier för att beskriva hur det är att leva med NPF men också för att berätta om sitt liv i vardagen. Här har vi samlat några av dem.

Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip, tidigare känd som ”Blondinbella”, är bloggare och entreprenör med familj och två små barn som skriver om sitt vardagsliv. I november 2013 berättade hon att hon hade diagnostiserats med ADHD.
http://www.isabellalowengrip.se/

Samir Badran

Samir Badran är känd för sin medverkan i realityserier och för sina bidrag tillsammans med Viktor Frisk i Melodifestivalen. Samir har fick reda på att han hade ADHD när han var ungefär 18 år och hade haft en tuff skolgång. I sin blogg delar han med sig av sin vardag.
http://finest.se/magazine/samir-badran-har-diagnosen-som-inte-syns/

Joanna Halvardsson ”Dom kallar mig Hannes”

Joanna från Hagfors fick vid 16-års ålder diagnosen Aspergers syndrom. Hon har levt flera år med psykisk ohälsa och har gjort åtta självmordsförsök. Idag har hon hittat tillbaka till livet och utbildat sig till journalist.  Hon driver eget företag och föreläser idag för att öka kunskapen och hjälpa andra. Johanna vill visa att diagnos inte behöver vara ett hinder.
http://www.joannahalvardsson.se/

Johanna Svenningsson

Johanna Svenningsson driver en blogg kring bemötandet inom psykiatrin. Hon har lång erfarenhet av att själv vara patient inom psykiatrin och föreläser även för att hjälpa andra.
http://www.johannasvenningsson.nu

Viktor Frisk

Viktor Frisk har tillsammans med Samir Badran medverkat i Melodifestivalen flertalet gånger. Har driver också sin egen blogg och har synts i många mediala sammanhang där han berättat om hur det är att leva med ADHD. Läs mer på hans blogg.