NPF-guiden

Kunskapsbristen kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i kombination med bristande samhällsresurser och samordning gör att många barn och unga med NPF inte får den hjälp de behöver. På Trygg-Hansa försäkrar vi hälften av alla individuellt försäkrade barn och varje dag möter vi föräldrar till barn och unga med NPF - vår förhoppning är att denna sajt, npfguiden, ska kunna hjälpa fler med vägledning och kunskap.

I sociala medier

shadow

Det finns många personer med NPF som använder sociala medier för att beskriva hur det är att leva med NPF men också för att berätta om sitt liv i vardagen. Här har vi samlat några av dem.

Isabella Löwengrip ”Blondinbella”

Isabella Löwengrip, även känd som ”Blondinbella”, är bloggare och entreprenör med familj och två små barn som skriver om sitt vardagsliv. I november 2013 berättade hon att hon hade diagnostiserats med ADHD.
http://blondinbella.se/

Samir Badran

Samir Badran är känd för sin medverkan i realityserier och för sitt bidrag ”Groupie” tillsammans med Viktor Frisk i Melodifestivalen 2015. Samir har fick reda på att han hade ADHD när han var ungefär 18 år och hade haft en tuff skolgång. I sin blogg delar han med sig av sin vardag.
http://bloggar.expressen.se/samirbadran/

Joanna Halvardsson ”Dom kallar mig Hannes”

Joanna Halvardsson är 26 år och är bosatt i Karlstad. Hon fick sin diagnos vid 14 års ålder och hade en jobbig skolgång med klippkort på psyk och försökte ta sitt liv sju gånger. Efter 13 år med psykisk ohälsa har hon nu hittat tillbaka till livet, har utbildat sig till journalist och föreläser idag för att hjälpa andra under rubriken ”Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! Johanna vill visa att diagnos inte behöver vara ett hinder.
http://www.domkallarmighannes.com/

Johanna Svenningsson – Mitt ordningsamma kaos

Johanna Svenningsson har Aspergers syndrom – en form av högfungerande autism – samt DCD (Developmental Coordination Disorder) som innebär en störd utveckling av koordination och motorik. Båda diagnoserna är s.k. neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och bloggen handlar om hennes liv med dem.
http://blogg.1177.se/mitt-ordningsamma-kaos/

Viktor Frisk

Viktor Frisk har tillsammans med Samir Badran medverkat i Melodifestivalen flertalet gånger. Har driver också sin egen blogg och har synts i många mediala sammanhang där han berättat om hur det är att leva med ADHD. Läs mer på hans blogg.